24 OKT 2020: TOCH OOK EVEN DE ORBEA PROBEREN
De enthousiaste eigenaren van Wielerhuis Marel hebben nauwelijks fietsen op voorraad. Gezien de lange levertijden (corona!) is dat gewoonweg niet te doen. Toen ik een paar weken geleden vroeg of ik een Orbea Carpe 10 kon proberen zeiden ze hun best te doen om een klant bereid te vinden z'n fiets hiervoor even ter beschikking te stellen. Enkele weken later bestelde ik de S3 en raakte dit voor mij op de achtergrond. Vorig week appte eigenaar Jelle me dat ik kon langskomen voor een proefrit. Naaldwijk is niet naast de deur maar ik kon het met iets combineren. En ik was toch wel nieuwsgierig. 
Wat me meteen opviel is hoe licht deze fiets is. Ik reed een stukje buiten het dorp en het reed meteen fantastisch. Licht, wendbaar en je hebt het idee dat alle energie die je inzet ten goede komt aan de voortgang. Het directe contact met de weg is heel prettig. Standaard geleverde banden niet te dik niet te dun, precies goed. Jelle vertelde me dat ze de Carpe ook wel eens leveren met veel smallere banden. 'Het is een racefiets onder de stadsfietsen', zegt 'ie. En zo voelde het ook. De fiets kost bij Marel overigens nog geen 1.000 euro, inclusief eerste servicebeurt. Tempting... 
18 OKT 2020: HENK ARMSTRONG
Vijdag hoorde ik op NPO Radio 1 de radiocolumn van Kees van Amstel. Die ging over e-bikes en ook over VanMoof. OMG, straks ben ik zo'n Henk Armstrong.
“Als je op je E-bike rijdt tussen mensen die wel spierkracht gebruiken, doe dan normaal," vertelt Kees van Amstel. "Henk van afdeling inkoop, je bent niet Tom Dumoulin of Mathieu van der Poel. Je bent Henk Armstrong, je fietst op doping."
16 OKT 2020: ALTERNATIEVEN
De Cowboy 3 is naar mijn idee een serieus alternatief voor de VanMoof S3. De grootste verschillen zijn de riemaandrijving (in plaats van ketting) en de afneembare batterij. Dat laatste vind ik er niet zo mooi uitzien maar het is wel handig. De Cowboy 3 is wat duurder dan de S3: 2.379 (prijs incl spatborden) versus 1.998 euro. En de fabrikant zit in België, wat me toch wat minder fijn lijkt als je een probleem hebt. Een keer naar Amsterdam moeten gaat nog wel, maar naar België, nee. 
En op Twitter wees iemand me op de Angell. Die kun je pre-orderen en komt volgens de website begin 2021. De fiets heeft een display voor de belangrijkste functies. Het geheel ziet er erg aantrekkelijk uit. Hij is wel prijzig (2.690 euro bij voorinschrijving). Urban e-bikes zijn kennelijk in de mode want het lijkt toch ook weer erg op VanMoof. Angell komt uit Frankrijk. Ik associeer de fiets dus met luxe en comfort maar ook met rammeltjes en losse schroefjes. Sorry for that. 
Cowboy 3 (BE)
Cowboy 3 (BE)
Angell (FR)
Angell (FR)
15 OKT 2020: PEACE OF MIND
Ik bestelde mijn VanMoof S3 zonder extra opties. Geen anti-diefstal en geen onderhoud. Als je alles aanklikt wordt je fiets toch al gauw 25-30% duurder. Bovendien, de Peace of Mind Maintenance klinkt als garantie-uitbreiding en dus naaierij. Ik doe ook nooit Apple Care en dat heeft me over de jaren heen flink wat geld bespaard. Maar ja, je wil ook niet dat je bij een probleempje te horen krijgt 'Ja meneer, als u Peace of Mind had gehad dan hadden we u geholpen'. Dus nog maar even opgezocht in de FAQ van VanMoof:
Is the Peace of Mind Maintenance package an extended warranty? What’s the difference?
No, it’s not. Your bike has a three-year warranty against defects in materials and manufacturing. This does not cover day-to-day wear and tear. The Peace of Mind Maintenance package covers everything linked to the regular use and maintenance of your bike, including any labor and part costs for repairs.
Je kunt PoM alleen bij aanschaf van de fiets afsluiten. Daarna kan dat alleen voordat je fiets geleverd is (met een speciale link). Heb je de fiets eenmaal in je bezit en wil je het alsnog, jammer dan. 
PoM kost 290 euro en geldt voor drie jaar. Ik besloot het toe te voegen. Gewoon, voor de ... peace of mind.
12 OKT 2020: VANMOOF IN HET NIEUWS
Vandaag las ik over de enorme groei van VanMoof. Ze bestaan (nog maar) 11 jaar. Zo hard groeien brengt vast problemen met zich mee. Ik ben blij te lezen dat erkend wordt er wat aan de klantenservice gedaan moet worden. Die blijft namelijk achter bij de verkoop. Op diverse fora lees je dat ook veel. Lang in wacht staan, je kapotte fiets wekenlang moeten missen. Ik hoop dat dit snel opgelost wordt want ik zal vast wel eens van de service gebruik moeten maken.
Interessanter is een andere publicatie vandaag. VanMoof vertelt iets over hun plannen om het (preventief) onderhoud beter te organiseren. Deze passage viel me op:
'Wij hebben daarom speciaal voor onze klanten een systeem ontwikkeld waarmee onderhoud aan je fiets vanaf nu wel heel makkelijk wordt. Op basis van de rijgegevens van je fiets nodigen wij je regelmatig uit voor een controle. Onze Bike Doctors kunnen er dan voor zorgen dat eventuele slijtage periodiek wordt geëvalueerd, zodat we je zo lang mogelijk op de weg houden. Onze mobiele Bike Doctors kunnen de elektronische onderdelen van de fiets ter plaatse nakijken en vervangen, zodat je je fiets niet meer hoeft op te sturen of hoeft te wachten op een reparatie.'
Op diverse fora las ik al dat VanMoof nu vaak al onderdelen opstuurt met een instructie zodat de fietseigenaar zelf het probleem kan verhelpen. Kortom, het is volop in beweging.
10 OKT 2020: TOCH EEN PROEFRIT
Ga ik naar een museum in Amsterdam, blijk ik vlakbij de VanMoof Store te zijn. Nee, het was geen opzet. Maar onder met mom van we zijn er nou toch natuurlijk wel even gaan kijken. De winkel doet denken aan een Apple Store en dat is precies wat ze willen, 
In de winkel staan verschillende X3's en S3's, vooral bedoeld voor proefrijden. Voordat we het vragen wordt het al aangeboden. Na een korte uitleg over de ondersteuning, de boostknop, de digitale bel, het display wordt het zadel op de juiste hoogte gezet. En voor we het weten zoeven we door het Oosterpark.
De fiets is in werkelijkheid echt supermooi. Prachtig afgewerkt. Hij is licht, wendbaar. Het zadel zit lekker, voor zover je dat met zo'n korte rit kunt beoordelen. De brede banden geven meteen comfort en helpen voor het stoere imago. Het valt me op dat de banden vrij zacht zijn. Da's niet mijn ding. Ik verdenk VanMoof ervan zo te verhullen dat de fiets nogal stijf is. Hij heeft namelijk geen vering in voorvork en in het zadel. Niet iedereen vindt het directe contact met de weg prettig. Die banden hebben trouwens geen reflecterende streep. Da's raar want dat is verplicht. VanMoof levert cheapo oranje reflectortjes mee die je tussen de spaken kunt steken. Slecht verhaal.
Het schakelen gaat automatisch en lijkt me wel dat versnelling en ik aan elkaar gaan wennen. In de app kun je dat nog finetunen. Het schakelen gaat soms hoor- en voelbaar en dat is normaal. Hierover vind je echter veel discussie op fora. Ik denk dat je gewoon eerlijk moet zeggen dat het een minpuntje is. Beperking van de techniek.
Trouwens, tijdens mijn proefrit hield mijn S3 ermee op. Dat wil zeggen: de versnelling bleef in z'n 1 staan en no way dat 'ie nog wilde opschakelen. De boostknop werkte nog wel maar leuk fietsen was er niet meer bij. M'n dochter zoefde lekker door, maar ik wilde terug. De medewerker schrok een beetje en reed zelf een rondje om te constateren dat er inderdaad toch iets mis was. Een reset verhielp het probleem niet.
Ik hoop niet dat mij dit gaat overkomen. 's Avonds struin ik weer fora af en bekruipt me wel het gevoel dat de innovatieve automatische versnelling een sterk marketingding is maar technisch niet het sterkste punt. Toch blijven de verkoopcijfers maar stijgen. En de officiële reviews zijn over het algemeen erg positief.
8 OKT 2020: YOUR VANMOOF ORDER IS CONFIRMED!
De knoop doorgehakt. Een S3 besteld. Hier ging wel wat aan vooraf. Ik zou never nooit een e-bike. Een e-bike is voor mensen die niet kunnen of willen fietsen. En ze zijn LELIJK. De zicht- en hoorbare motor en vooral die broodtrommel op de bagagedrager. Dat laatste kun je camoufleren met fietstassen maar daar wordt het niet beter van. 
Fietsen is voor mij niet alleen verplaatsen van A naar B maar ook een lichte workout. Bewegen is gezond, dat verhaal. En een e-bike zorgt goed voor het noodzakelijke verplaatsen maar doet toch wat af aan dat tweede.
Ik heb een Koga stadsfiets die op zich prima is. Oerdegelijk, 7 versnellingen, automatische verlichting. Het frame is wat te klein (54 cm) gezien m'n lengte (1.87 m). Daarnaast heb ik een Cannondale Super Pro Duur Extra Max of zoiets voor het wielrennen. Die heb ik te leen. Ik ben net begonnen met wielrennen en weet nog niet of het een blijvertje is. So far heb ik er erg veel plezier in.
Ik wil mijn Koga vervangen. Ik had geen verstand van fietsen en er ging een wereld voor me open toen ik zag wat er allemaal te koop is. Wat moet je kiezen? Stadsfiets, tourfiets, trekkingbike, mountainbike, gravelbike, racefiets? Liefst zou ik een fiets willen die alles kan. Dat kan natuurlijk niet.
Hier en daar heb ik testritjes gedaan. Dat schoot alle kanten op. Koga, Santos, Gudereit. Stadsfietsen, tourfietsen, trekkingbikes. En het hele internet uitgelezen. Conclusies: 1) het moet een fiets zijn die geschikt is voor de stad en voor woon-werk, 2) je moet er ook wat buitenaf mee kunnen maar echt off-road hoeft niet, 3) moet er sportief uitzien, 4) ik wil me verbonden voelen met het merk.
Lang verhaal kort. Ik stuitte op VanMoof maar zag dat ze helaas alleen nog e-bikes maken. Verder voldoen hun fietsen aan mijn wensenlijstje. De nieuwe e-bike hebben een hoog gadgetgehalte en daar ben ik wel gevoelig voor. Een app, gps-tracking, automatische versnelling. En het is een Nederlands bedrijf. Ik ging overstag. Na een paar dagen mooie demofilmpjes kijken bestelde ik de S3. Zonder er ooit op gereden te hebben.
Shit, toch een e-bike.
Besteld: VanMoof S3, de lichte (blauwe) variant. Bedrag is aanbetaling 99 euro plus de (optionele) bagagedrager en verzendkosten. Het totaalbedrag wordt uiteindelijk 2.082 euro. Benieuwd of de leverdatum een beetje zal kloppen.
Een greep uit de fietsen waar ik eerder naar gekeken heb. Links de Orbea Carpe 10. Spaans merk, bekend van racefietsen en moutainbikes. Complete fiets voor nog geen 1.000 euro. Er zijn enkele leveranciers in Nederland. In het midden de Gudereit SX-R 4.0. Dit was een tweedehands fiets. De eigenaar is er erg zuinig op geweest. Kostte nieuw 2.900 euro en werd aangeboden voor 1.750 euro. Rohloff-naaf, riem, hydraulische velgremmen. Proefrit gedaan. Geweldige fiets, maar toch twijfels. Iets te zwaar of te log. En is het merk echt zo goed als sommigen zeggen? Ik weet het niet. Rechts de Santos Travelmaster 2.8. By far de beste/degelijkste in het rijtje, het is eigenlijk geen vergelijk met die andere. Probleem: budget laat dat niet toe. Je ziet dat mijn oriëntatie alle kanten op ging. Als het maar geen e-bike is.
Back to Top